Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Hlivová cesnačka


Ingrediencie: 5 polievkových lyžíc oleja,6 strúčkov cesnaku, 5 polievkových lyžíc múky (ja som dal PH), hliva ustricovitá (Pleurotus ostreatus) 300g, medvedí cesnak - listy 6 ks, zelerová vňať za hrsť, vegeta 2PL, červená paprika 1PL, opražený chlieb

Popis prípravy: Do oleja pridáme nakrájaný cesnak, múku, nakrájanú hlivu ustricovitú mladé plodnice a necháme osmažiť spolu s červenou paprikou, ktorú pridáme tesne pred doliatím vody, potom prilejeme vodu cca 2-3 litre podľa počtu rodinných príslušníkov a varíme cca dvadsať minút. Dochutíme vegetou a pridáme na drobno nakrájané listy medvedieho cesnaku a zelerovú vňať. Varíme ešte cca desať minút. Do taniera pridáme kocky opraženého chleba.

dobrú chuť...

vladok

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 25.3.2008 15:16

Všetko v čom je hliva je výborné. Toto som ešte neochutnal, ale nemôže to byť zlé.

Reagovať na správu

portret

vladok pokročilý 26.3.2008 09:42

Tonko zaujímalo by ma niečo ohladne húževnatca ja som to zaočkoval do kukuričného substrátu len neviem či s toho dačo bude
ako sa darí húževnatcu u vás? Ď

Reagovať na správu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 26.3.2008 10:16

Vlado neviem, so substrátmi nemám skúsenosti. Hlivu sice pestujem už aspoň 25 rokov, ale stále iba na pníkoch. Ten huževnatec to bola iba perlička. Viac Ti napíšem v osobnej správe.

Reagovať na správu

portret

pakito13 pokročilý 27.5.2010 11:41

vyskúšané, bola výborná, len nechutila ako cesnačka , pravdepodobne som dal veľa zelerovej vňate, ale nevadí bola aj tak vynikajúca

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.