Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Morčacie žalúdky na burčiaku

Do Poľska to mám kúsok, a tak tam chodím na nákupy a cestou ešte natankujem. Mäso nekupujem na trhu, ale normálne v potravinách “Delikatesy“. Teraz som tam videl aj morčacie žalúdky, tak som ich chcel vyskúšať. Keď sme došli domov, manželka mi vraví, keď si kúpil, tak aj urob. Otvoril som chladničku a vyskúšal som „Morčacie žalúdky na burčiaku“. Z húb je tam len hubové korenie, ale aj tak doporučujem vyskúšať niečo nezvyčajné. Mimo burčiakovej sezóny asi môže byť použité aj víno.

Ingrediencie: Morčacie žalúdky (myslím, že môžu byť aj kuracie), hubové korenie, morská soľ, olivový olej, bravčová masť, feferónka, cibuľa, tymián, burčiak (ja som použil z tokajskej oblasti)

Hubové korenie: Usuším klobúky bedlí. Ja ich suším v teplovzdušnej rúre nastavenej na 50 stupňov. Rozmrvím na prášok. Nalámem na menšie kúsky iné sušené huby. Do toho pridám usušené lístky petržlenu. Rozmýšľam, že do toho pridám na kúsky nalámané sušené feferónky a tymián.

Popis prípravy: Morčacie žalúdky nakrájať na kúsky. Na panvicu dať bravčovú masť a olivový olej (nie panenský) asi 1:1. Do toho pridať nastrúhanú cibuľu nech zosklovatie. Vložiť žalúdky, osoliť, posypať tymiánom a hubovým korením, pridať nasekanú feferónku. Opražiť. Podliať burčiakom a udusiť do mäkka.

Ako prílohu som použil čerstvú bagetu.

medard.sp

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

SauceBox 14.10.2009 22:43

Hm, zbiehajú sa mi sliny...

Reagovať na správu

portret

filipes 17.10.2009 12:35

Fíha to je ale špecialita

Reagovať na správu

portret

L.Ď. pokročilý 13.11.2009 06:56

V ktorom meste v Poľsku sú tie "Delikatesy"?

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.