Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Sírovec »

vyprazany sirovec

Extrémne jednoduchý recept ale treba skúsiť

Ingrediencie: mlieko, vajíčko, múka, strúhanka, soľ

Popis prípravy: Jednoducho mladý sírovec pokrájať na tenké plátky 3-4 mm a vypražiť.

perseus

Hodnotenie:

(8 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

uchovec 18.5.2012 11:50

Dobré je ho pred obaľovaním krátko povariť (2 - 3 min.) v slanej vode, alebo na pár hodín dať do mlieka.

Reagovať na správu

portret

dusanhegedus 3.11.2012 18:39

niečo podobné mi podaval otec na chate a musím povedať že absolútne fantastická chuť a neveril som že to je huba a odvtedy mám k tejto hube rešpekt-otec je exeletný kuchár neviem ako to urobil ale bolo to obalované ako rezen a kulinársky zážitok no.1

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 22.9.2013 21:39

Akurát jem sírovec čo som dnes našiel ako prvonález na Bytčiansku.
Úžasné sú vyprážané. Díkes za inšpiráciu

Reagovať na správu

portret

Jodem54 29.12.2013 21:06

Letos je to poprve, co jsem se seznamil se sirovcem a mam ho velice rad jako rizek[ mlady sirovec. Starsi se da take pouzit jako pomlete koreni. Ja dokonce pouzivam sirovec na caj. Spusobu, jak ho pouzit je hodne.

Reagovať na správu

portret

jaromira 3.5.2014 16:58

može sa aj mrazit?

Reagovať na správu

portret

Karin125814 7.10.2016 14:47

Kľudne ja ich tiež zamrazujem pred tým ich povarte chvýľu v slanej vode a dajte po vychladnutí zamraziť

Reagovať na správu

portret

blaz 3.10.2017 14:16

Aj v Srbsku odporu čaju ho prvo trochu prevariť

Reagovať na správu

portret

Jozef.antolst 12.5.2018 11:23

Dnes som robil ,paráda.???

Reagovať na správu

portret

stormtrooper 28.5.2020 15:44

Ja ho robím akurát dnes.

Reagovať na správu

portret

stormtrooper 28.5.2020 15:44

Ja ho robím akurát dnes.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Ing. Jaroslav Sivecký (BASSKI)