Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Sírovec »

Stroganov zo sírovca


Ingrediencie: kuracie prsia, sírovec obyčajný (Laetiporus sulphureus), cibuľa, kyslá smotana, zavárané uhorky, soľ, mleté čierne korenie, horčica, biele víno, olej, mäsový vývar, múka, kari (podľa chuti)

Popis prípravy: Kuracie prsia a mladý sírovec (najlepšie v pomere 1:1) pokrájame na kocky. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme kuracie prsia a opečieme. Potom pridáme aj sírovec a opečieme. Osolíme, okoreníme čiernym korením a kari, zaprášime múkou, podlejeme bielym vínom a vývarom.

Dochutíme horčicou a dusíme do mäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájanú sterilizovanú uhorku, kyslú lahôdkovú smotanku, ešte chvíľu povaríme a môžme podávať.

Henrieta

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

elgo 24.11.2005 00:00

Henrieta veľmi pekne ďakujem za Tvoj recept. Mal som možnosť si
to odskúšať, len namiesto kuracieho som mal morčacie stehná a bolo
to super! Si jednička ešte raz ďakujem.

Reagovať na správu

portret

Henrieta 28.11.2005 00:00

To sa tesim, ze chutilo

Reagovať na správu

portret

Buki 17.9.2007 16:58

Skúsil som v sobotu - malo to úspech (aj keď som namiesto uhorky dal nakladanú kápiu

Reagovať na správu

portret

dari1 19.9.2007 09:14

nasli sme tak 8 kg sirovca, takze v robote som rozdala sirovec spolu s receptom a velmi si to chvalili, je to velka zmena oproti vyprazanemu a je super.........

Reagovať na správu

portret

alenamilan 21.5.2008 10:45

Vďaka za dobrý recept. Ja zo sírovca robím aj držkovú polievku. Postup je taký istý ako u držkovej polievky (omáčky), akurát miesto držiek pridám v mikrovlne oblanšírovaný sírovec, pokrájaný na ploché rezance.

Reagovať na správu

portret

Igor atlasár 22.5.2008 09:21

Skúsili sme Tvojho Stroganova. Bol fantastický. Vďaka!

Reagovať na správu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 24.5.2008 07:30

Vyskúšal som aj ja, výborné.

Reagovať na správu

portret

snakan 24.5.2008 07:41

Sirovec + recept = obrovsky uspech u susedov (10x)
Vdaka za recept.

Reagovať na správu

portret

alenamilan 27.5.2008 09:37

Cez víkend som zo sírovca urobil maďarský guláš, s knedlou. Všetci sa zalizovali až za ušami...

Reagovať na správu

portret

korbačka 27.5.2008 12:44

Pre istotu,Váš postup bol klasický,alebo ste použil niečo nové?

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 27.5.2009 17:08

Madam Baranovicova, super recept, vynikajuce jedlo !!! (a to sirovec nebol uplne mäkkucky ako vata)..

Reagovať na správu

portret

mirec1172 3.6.2010 20:23

akurat som dojedol ten stroganov,super recept,jednoduchy a velmi chutny,skusim aj ine recepty len nech sa uz otepli a tych hub rastie viacej

Reagovať na správu

portret

Erik 27.8.2011 22:09

Na záhrade nám vyrástol sírovec, tak tá pani čo mi míňa výplatu :D z neho urobila stroganov podľa tohto receptu. Bol jedným slovom výborný, celá rodina si na ňom pochutila, vrátane môjho brata, ktorý huby rád zbiera ale nerád ich je. Ďakujem za recept.

Reagovať na správu

portret

mach 23.6.2020 12:55

Presne dodržaný postup= perfektný výsledok.Výborný recept. Vďaka.

Reagovať na správu

portret

lukassendo 20.7.2020 14:49

perfektný reept dnes som ho spravil + som dodal aj soje ingriedencie a nebíčko v papulke

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)


Ing. Jaroslav Sivecký (BASSKI)