Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Májovka »

Hubové škvarky (nielen z májoviek)


Ingrediencie: májovky, bravčová masť, sušený mletý cesnak, soľ, (príp. trošku masla, mletá rasca, mleté čierne korenie, sušené mleté chilli).

Popis prípravy: Škvarky (nielen z májoviek) - Očistiť, umyť, dať na väčšie kusy, 1 PL masti, posoliť (opatrne), mleté korenie, sušený práškový cesnak, príp. aj mletú rascu. (Niekedy pridám aj trošku masla a mleté chilli). Zakryť pokrievkou, keď májovky pustia veľa šťavy - odokryť a nechať šťavu úplne vydusiť, až kým májovky neostanú hnedé. Potom ich treba scediť od masti.

Celé to trvá dlhšie, ale stojí to zato. Už som robil aj z plávok, muchotrávok červenkastých, aj z hlivy (skrátka z jedlých lupeňových húb), tiež to bolo vynikajúce. A viem si to predstaviť aj zo smrčkov...

Pavol Zeliska

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Miro L. pokročilý 27.5.2023 13:02

👍

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Pavol Zeliska